BTKids BAKS og Fun Factory Barnehagetennis

BTKids

BAKs, FUN FACTORY og

BARNEHAGETENNIS

BAKSTennis

 

1.klasse BAKS hentes og bringes tilbake ved trening som avslutter før 16:00. Ved trening som slutter 16:00 eller senere hentes barna selv på Bygdøhus av foreldrene.

2. klasse BAKS hentes og følges ikke. Vi oppfordrer til å organisere følgegrupper for foreldre som ikke vil at barna skal gå alene.

FunFactoryTennis

Er et tilbud til barnehage barn om ettermiddagen og foregår hver torsdag klokken 16:15

 

BHGTennis

 

Barnehagetennis er et nytt og innovativt tilbud til barnehagebarn både lokalt og i andre områder av Oslo. Med ballong-tennis, skum-gummi baller, mini-nett og små baner påser vi at barnets første introdukasjon til tennis er innholdsrikt, variert og ikke minst gøy!

 

 

Treningstilbudet gjelder for barnehagebarn på hverdager. Ta kontakt på admin*bygdotk.no for mer informasjon om sesongens tilbud.

 

 

 

 

On-Site BHGTennis

BTK har også gleden av å tilby tennis for barnehager i deres egne lokaler/område. Tennis for 0-5 års gruppen er ikke avhengig av en tennis-bane, men av dyktige trenere som vet hva et barnehagebarn er i stand til å lære seg og som evner å motivere barn i denne alderen til å gjennomføre øvelsene. Treningen kan, beroende på antall barn, utføres i en gymsal eller dagligstue samt utendørs på egnede arealer.

Våre trenere kommer da til barnehagen og har med seg alt av nødvendig utstyr; nett, racketer, baller, balanseutstyr osv.

 

Ønsker du at ditt barn skal delta på barnehagetennis? Ta kontakt med administrasjonen i din barnehage og be dem kontakte oss eller send oss en e-post og vi kan ta kontakt med din barnehage direkte.

 

For at en barnehage skal delta på Fun Factory BhgTennis kreves et minimum antall barn påmeldt.

 

TRENINGEN:

Vi benytter det Internasjonal Tennisforbundet sitt kvalitetssikrede utviklingskonsept ”Play and Stay” (les mer om dette på hjemmesiden) og tar i bruk røde, oransje, grønne og gule baller.

Vi spiller utendørs når været er fint og trekker innover i Bygdøhus hvis det blir kaldere. Regner det så får barna timer i fysisk trening, teknikk/strategi, konsentrasjonsøvelser, meditasjon osv. og tennis instruksjon er ikke kansellert selv om det regner og vi spiller i dusk- regn eller gjennom små- skurer☺.

Pass på at barna har på seg komfortable klær (gjerne lag – også vanntett om det er ustabile værforhold) og har med seg egnede sko til sesongens underlag (se ”regler og retningslinjer for banebruk”). Pakk også gjerne med litt ekstra frukt i matpakken den dagen de skal spille som de kan spise i forkant/etterkant av trening. Banan er en stor tennisfavoritt! Vi har utarbeidet retningslinjer for trenerne for orden og oppførsel av barna og oppforderer alle foreldre til å sette seg inn i disse og kommunisere dem til barna sine.

Betaling av Tenniskurs for BAKS, FunFactory og Barnehage:

En kurssesong tilsvarer ett skoleår, men de yngste barna har mulighet til av og påmelding ved hver termin. Vi deler året opp i 3 terminer

Termin I: Sommer - Jul

Termin II: Jul - Påske

Termin III: Påske - Sommer

Ønsker du å melde barnet av tennis gjør du dette en mnd før termin slutt. Påmeldingen er bindende for en termin og fakturering skjer ved påmelding. Man kan også melde seg på i forkant av hver termin.

 

Oppslagstavlen:

På hjemmesiden finner man oppslagstavle hvor vi vil poste dokumenter som turneringsinvitasjoner fra andre klubber, terminlister osv. Det er opptil foreldre og spillere å holde seg oppdatert, lese invitasjoner nøye vedr frister, tid og sted ol.

Årskalender & Terminlister:

Hjemmesiden har ny og oversiktlig årskalender som oppdateres jevnlig og hvor det også er opptil medlemmer å holde seg oppdatert om endringer.

 

Foreldresamtaler:

Foreldre som ønsker samtaler ved slutten av termin kontakter daglig leder for a organisere dette. Samtaler kan gjøres per individuelle spiller eller for gruppen i sin helhet.

 

Informasjonsmøte:

Ved oppstart av Termin I inviterer vi til informasjonsmøte for foreldrene.

 

 

HVA ER BTK FUN FACTORY?

Fun Factory er et konsept utviklet av Bygdø Tennisklubb med hensikt å fange barns idrettsglede tidlig. Med den nyeste og mest oppdaterte kunnskapen innen læringsteori har vi utviklet en måte å trene barna på som appelerer til deres sanser, åpne sinn og sponatnitet. Med forsiktig veiledning, minimal korrigering og positivt forsterkning jobber vi mot målet om at barna skal utvikle en lidenskap og et videre ønske om å ikke bare fortsette med idrett, men at de skal evne å holde fokus, motivere seg selv og oppnå små del-mål med treningen som ytterligere forsterker interessen. Vi innvolverer foreldre i ettermiddagstreningene på dette tidlige punktet av barnas trening, da dette ofte er deres første introduksjon til organisert idrett. Vi mener at foreldres engasjement på dette tidlige stadiet vil øke barnets motivasjon til videre deltakelse i tennis og idrett forøvrig. Vi ber derfor om at ledsagere aktivt deltar i FunFactory timen.

 

Ved bruk av nytt og moderne utstyr innen barne-idrett utfordrer vi barna til å ta i bruk både grov og fin-motorikk. Vi øver på balanse, hånd-øye koordinasjon og konsentrasjon i små økter med intervaller av full fysisk utfoldelse og innlæring av utholdenhet.

 

 

F

U

N

 

F

A

C

T

O

R

Y

 

F

O

K

U

S

Foredrag:

Fokus For Foreldre

Sammen med foreldrene ønsker vi å oppnå tennis-glade barn som lærer å motivere seg selv! Vi tilbyr derfor fra høsten 2018 regelmessige seminarer for foreldre, foresatte av tennis-barn og andre innvolverte slik at de voksne kan lære hvordan man best mulig kan fungere som et støtteapparat for sine idretts-barn uansett hvilket nivå barnet/ ungdommen spiller på. Foreldrene vil blant annet lære:

- Foreldre-rollen i spillerens liv

- Hva som fungerer og ikke fungerer når man er med spilleren på trening

- Hvordan man motiverer barnet til å fortsette med idrett.

- Fokus-øvelser

- Samspill

- Komplimentære idrettsformer

- Skade forebygging

- Barnets psykologiske utvikling på banen

- Håndtering og overkommelse av tap-situasjoner

- Kamp forberedelser

- Hva som gjør tennis en psykologisk-krevende idrett